Ginklų priežiūra.

- 2021-09-04-

Pistoleto techninė priežiūra turi būti atlikta per tam tikrą laikotarpį. Norint išvengti korozijos ir rūdžių, reikia reguliariai šluostyti ir sandarinti alyvą. Geriausia valyti mažą šluostę per dieną, o didelę – per savaitę. Be to, reikia nuvalyti parako likučius, o nenaudojamas kulkas išimti, kad spyruoklinis metalas nepavargtų.

Priežiūra padalinta į dvi dalis, viena yra po fotografavimo, o kita nenaudojama ilgą laiką. Ilgai šaudantys ginklo vamzdžiai gali palikti alyvos dėmes, o paleidus kulkas ginkle liks parako šlako. Jei šie dalykai nebus išvalyti laiku, tuo ilgesnis bus ginklo gedimo dažnis. Alyva laikui bėgant sukietės ir užblokuos statinę. Laiku nesutvarkius ginklas gali sprogti; o parako šlakas gali užstrigti varžtui ir varžtas negalės traukti.

Bendras valymas – naudojant profesionalias šaunamųjų ginklų priežiūros priemones. Praleidę vamzdį, nuvalykite vidines šaunamojo ginklo dalis ir patepkite ginklo alyva. Jei nenaudosite jo ilgą laiką, svarbias dalis turite patepti pistoleto alyva, kad įsitikintumėte, jog ginklas neveiks. Ilgai nenaudoto ginklo negalima slopinti, kitaip jis lengvai pabėgs. Paprastai, jei tai tik šaudymo į taikinį entuziastas, antpirštis bus išimamas po kiekvieno šūvio, kad būtų užtikrintas saugumas.

Valymo efektas siekia net 85%, todėl galima visiškai pašalinti rūdis, likučius ir anglies nuosėdas; po priežiūros ant metalinio paviršiaus liks plėvelė, kuri gali užkirsti kelią rūdžių ir anglies nuosėdų bei likučių kaupimuisi.